Om

1 2 >

En storslået og eventyrlysten opdagelsesrejse til de sidste hvide felter på verdenskortet. Men lige meget hvor langt vi drager ud og hvor hårdt vi prøver på at finde svar møder vi ultimativt os selv og vores egen forgængelighed.

SYNOPSIS
En vaskeægte opdagelsesrejse – i det 21. århundrede. På en tremastet skonnert fuld af kunstnere, videnskabsmænd og ambitioner, der ikke lader hverken Noah eller Columbus meget tilbage at ønske, stævner vi ud mod verdens ende: de hastigt smeltende ismassiver i det Nordøstlige Grønland. En episk rejse, hvor de gæve sømænd stifter bekendtskab med imaginære teltpladser, isbjørnemareridt og en helt ny dyreart. Men i mødet med de nye, ukendte egne af vores verden åbner besætningen, der strækker sig fra kunstnerne Tal R og Daniel Richter til geolog Minik Rosing, op for en række spørgsmål af basal, eksistentiel karakter. Nysgerrighed, storslået patos og et befriende skvæt humor smelter sammen i en film, orkestreret i det ene ikoniske billede efter det andet der forfører os både langt ud over og dybt ind i den historiske parentes, der udgør menneskeheden. Det er stort tænkt og stort udført, som en gammel drengedrøm realiseret i voksent selskab.

 

OM OPTAGELSERNE OG OM INSTRUKTØREN
Producer Michael Haslund blev inviteret ombord på det gode skib Activ der havde sat mål mod det store fjordsystem i det nordøstlige Grønland for at lave en film fra ekspeditionen. Resultatet af optagelserne blev til en spillefilm med Daniel Dencik som instruktør, Janus Metz som executive producer, og Michael Haslund som producer og producent.

Daniel Dencik er instruktør, redaktør, manuskriptforfatter og digter. Hans klippe arbejde omfatter bl.a. Into Eternity (2010), Noialbinoi (2001) og De fem benspænd (2003). Moon Rider fra 2012 var Dencik’s debut som dokumentarfilms instruktør. Hans seneste bog "Via katastroferne" er nomineret for bedste danske litteratur i 2012.